Yulaflı Kurabiye Tarifi

Bu yaz sıcağında çoğu zaman canımız yemek yemek istemez, aksine içimizi ferahlatan soğuk içeceklerin yanında küçük tatlı atıştırmalıklar çeker. Siz de klima karşısında otururken “Ah, şöyle hafif bir şeyler olsa da yesek” diye düşünüyorsanız, yapılması kolay ve pratik olan yulaflı kurabiyeye bir şans verin derim.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 buçuk çay kaşığı vanilya
  • 1/3 su bardağı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı veya margarin
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 2 + 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 3/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:

  1. Fırını 180 dereceye getirerek ısıtın.
  2. Oda sıcaklığına getirilmiş yağ ve şekeri çok iyi karıştırın.
  3. Vanilya ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Diğer bir kapta un, tuz, karbonat ve kabartma tozunu iyice çırpın ve yulaf ezmesini ekleyin.
  5. Ardından iki karışımı birbirine ekleyin ve kurabiye hamurunu oluşturun.
  6. Kurabiye hamurunu oluşturduktan sonra içine parça çikolataları ekleyin ve yağlı kağıt sürdüğünüz tepsiye kaşık yardımıyla hamur parçalarını yayın.
  7. 180 derecelik fırında 12 dakika, kurabiyelerin üstü hafifçe kızarana kadar pişirin.
  8. 2 dakika bekledikten sonra servis etmeye hazır!

Afiyet olsun.

Eğer kurabiye hazırlayacak zamanınız yoksa pastaneler kategorimizden kurabiye yapan bir pastane bulabilirsiniz.

HATA BİLDİRİN