Portakallı Kereviz Tarifi

Kış sebzeleri arasında yer alan kerevizin, yüksek tansiyon, kanser, kolestrol, sindirim sistemi rahatsızlığı, alerjik rahatsızlıklar, adet sancısı gibi birçok rahatsızlıklara iyi geldiği gözlemlenmiştir. Kerevizin ayrıca sakinleştirici etkisi de bulunmaktadır. Faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz bu sebzeyi tarifimizi deneyerek tüketmenizi öneririz.

Malzemeler:

  • 2 orta boy kereviz
  • 1 adet patetes ya da ayva
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 2 adet portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet limon

Portakallı Kerevizin Yapılışı:

Öncelikle kerevizler soyulup limonlu suda bekletilir. Patatesler de soyulup kerevizlerle aynı büyüklükte doğranır. Tenceremize halka halka soyup doğradığımız havuçlar sotelenip, soğan ve sarımsak eklenir. Soğanlar pembeleşince kereviz ve patatesleri beklettiğimiz limonlu su eklenir. Patatesler yumuşadığında portakal suyunu ekleyip kapatınız. Eğer arzu ederseniz kerevizin yapraklarınıda portakal suyu ile ilave edilebilirsiniz.

Kış aylarına geçiş yaparken The Dalton's Cafe olarak size hazırlamış olduğumuz Portakallı Kerevizinizin bağışıklık sisteminizi güçlendirmesini ve damağınızda hoş lezzet bırakmasını dileriz.

HATA BİLDİRİN